UWV behandelt deskundigenoordeel zorgvuldig

Brief

Een vrouw vraagt een deskundigenoordeel aan bij het UWV. Een deskundigenoordeel is een oordeel van het UWV over re-integratie. De vrouw wil weten of haar werkgever voldoende deed om haar weer aan het werk te helpen. Het UWV vindt de re-integratie inspanningen van de werkgever voldoende. De vrouw is het daarmee niet eens.

Bij een klacht over een deskundigenoordeel kijkt de ombudsman vooral naar het proces rond de beoordeling door het UWV. De ombudsman geeft geen inhoudelijk oordeel over de medische en arbeidsdeskundige kant van een deskundigenoordeel.

De ombudsman stelt vast dat het UWV uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar de situatie van de vrouw en haar werkgever. Daarbij legt de arbeidsdeskundige van het UWV uit welke gegevens hij gebruikt bij zijn oordeel. De arbeidsdeskundige heeft gesproken met de vrouw en haar werkgever. Verder heeft de arbeidsdeskundige informatie van de bedrijfsarts meegewogen. Daarmee vindt de ombudsman dat het UWV voldoende onderzoek heeft gedaan. Dat de vrouw het niet eens is met de uitkomst, maakt niet dat het onderzoek door het UWV onzorgvuldig is.